Mobiltillverkaren HTC och Valve (amerikansk spelutvecklare) har utvecklat sin egen VR utrustning, nämligen HTC Vive. Headsetet känner av ett rum med speciella sensorer och ger användaren en 3D-känsla av rummet denne befinner sig i. Även om headsetet ännu är ganska nytt, så har den redan blivit kompatibel med en rad olika VR-spel.Tack vare de speciella sensorerna är risken för olyckor betydligt mindre eftersom sensorerna känner av väggar, tak och andra objekt, så när sådana dyker upp så skapas exempelvis en vägg i spelet, så att användaren inte ska råka gå in i väggen, eller välta en Tv. En mycket bra egenskap.

Superhot VR

Ett spel som skriker av minimalism, men ändå sjunger av färger, är Superhot VR. HTC Vive tar detta spel till nya nivåer med sina speciella sensorer för både huvud och händer. Spelaren tar sig med motorisk lätthet genom de olika uppgifterna med liten ansträngning tack vare de skarpa sensorerna.Ett annat spel, med risk att låta uttråkande, är JobSimulator. Här skickas spelaren in i år 2050 och människors arbete har blivit ersatt med robotar. Men utan jobb blir livet lätt tråkigt, så i spelet får spelaren testa på olika yrken, som mekaniker och kock. Det kan låta tråkigt, men med VR är inget tråkigt!

Finns något för alla

Som alltid, finns det alltid något för alla smaker. Vare sig det är skjut för att döda, jobba eller spränga zombies i luften så kommer du säkerligen hitta något som passar. Marknaden för VR-spel utvecklas kontinuerligt och även om utbudet känns lite tunt nu så är det nog bara en tidsfråga innan det exploderar.HTC och Valve är verkligen något på spåren och fortsätter man utvecklas och skapa så dröjer det nog inte länge förrän vi istället för stora klumpiga headset har linser i ögonen, snäckor i öronen och sensorer i fingrar, händer och fötter. Framtiden är minst sagt spännande hos HTC och Valve.